Роботодавець ігнорує колективний договір: чи є відповідальність

Роботодавцем не виконуються умови колективного договору. Чи існує відповідальність за невиконання?

УВАГА! Нові показники для нарахування ЄСВ

Роботодавець ігнорує колективний договір: чи є відповідальність

Відповідно до статті 18 Закону «Про колективні договори і угоди» на роботодавця, який не виконує зобов’язання щодо колективного договору, накладається штраф. Розмір штрафу складає до 100 НМДГ.

Крім того, передбачено дисциплінарну відповідальність аж до звільнення з посади. Порядок і строки накладення штрафів регламентуються Кодексом України про адміністративні правопорушення.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52644

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16795

Копія наказу про звільнення – зразок

Замість трудової книжки закон передбачає інший обов’язковий документ, який треба видати під час звільнення – копія наказу про звільнення.
67841

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді