Облік ТТЗ: хто має право проводити техогляд

У Держпраці роз’яснили які організації мають право проводити технічний огляд технологічних транспортних засобів перед їх реєстрацією та взяттям на облік (зняттям з обліку).

СКАЧАТИ зразок наказу про інвентаризацію

Облік ТТЗ: хто має право проводити техогляд

Постановою КМУ № 617 внесено зміни, зокрема, до Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів.

Перед реєстрацією кожного ТТЗ проводиться його державний технічний огляд, про що складається акт технічного огляду і видається талон. Огляд ТТЗ в таких випадках проводиться експертними організаціями, які мають підтверджену компетенцію. При цьому така експертна організація повинна бути акредитованою Нацагентством з акредитації

Акти техогляду, проведеного з 23.07.2020, є підставою для здійснення реєстрації, перереєстрації, тимчасової реєстрації та зняття з обліку технологічних транспортних засобів.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ 2024

План рахунків – це основний інструмент системи бухгалтерського обліку, який практично забезпечує її реалізацію та дає змогу формувати достовірну та прозору звітність. Тож розглянемо план рахунків бухгалтерського обліку, а також останні зміни, які відбулися у ньому.
159643

Облік продуктів харчування в бюджетних установах 2024

Бухгалтер бюджетної установи має налагодити облік продуктів харчування. Допоможемо оприбуткувати, визнати та оцінити продукти харчування, розподілити транспортно-заготівельні витрати та обрати метод оцінки вибуття. А також розповімо, як відшкодувати нестачі й втрати за їх наявності.
40948

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
13931

Облік спецодягу

Забезпечити працівників спецодягом – це обов’язок, який покладається на роботодавця. Належним чином відобразити його надходження, використання та списання у бухгалтерському обліку – це обов’язок, який покладається на бухгалтера. Тема сьогоднішньої консультації – облік спецодягу у бюджетних установах.
17227

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46782

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді