Роботодавець видає гроші замість спецодягу: чи це законно

У Держпраці роз’яснили чи може роботодавець замість спецодягу та спецвзуття видавати працівникові відповідну грошову суму.

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙ СКАЧАТИ

Роботодавець видає гроші замість спецодягу: наскільки це законно

Роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання спецодягу, спеціального взуття та ЗІЗ й безоплатно забезпечити ними працівників.

Згідно зі ст.164 КЗпП України не дозволяється видавати замість спецодягу працівникам грошові суми для їх придбання або матеріали для їх виготовлення.

⚡️ УВАГА!!! Подарунки за передплату «Головбух: Бюджет»

Але 15.01.2019 р. набули чинності Мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками ЗІЗ на робочому місці № 1804.

Відповідно до цих Вимог, у разі придбання працівником спецодягу або інших ЗІЗ за свої кошти роботодавець зобов’язаний компенсувати всі витрати на умовах, передбачених колективним договором.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді