Призначення на держслужбу: «карантинні» особливості

На період дії карантину зупинена дія положень Закону «Про державну службу» в частині проведення конкурсів та призначення на посади державної служби за їх результатами.

Вносимо зміни у штатні розписи у зв’язку з підвищенням посадових окладів

Призначення на держслужбу: «карантинні» особливості

Таким чином, добір і призначення осіб на вакантні посади держслужби здійснюється у виняткових випадках, пов’язаних із необхідністю виконання завдань і функцій державних органів, керуючись Порядком № 290.

Цей Порядок не застосовується до переможців конкурсу, які за певних причин на час набрання чинності цієї постанови не призначено на відповідні посади. У такому випадку призначення здійснюється на загальних підставах відповідно до Закону України «Про державну службу».

Добір осіб за такою процедурою здійснюється за результатами проведених співбесід. Інформація про добір у такий спосіб оприлюднюється на Єдиному порталі вакансій державної служби (https://career.gov.ua).

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

Вебінарний марафон до Дня бухгалтера

Статті за темою

Усі статті за темою

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
76624

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13039

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
49465

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді