Зміна прізвища в трудовій: як правильно здійснити

У Держпраці розглянули цікавий випадок: попередній роботодавець не зробив запис про зміну прізвища в трудовій. Чи має право новий роботодавець внести такий запис і поставити свою печатку або це мають зробити на попередньому місці роботи?

СКАЧАТИ зразок довідки про страховий стаж

Зміна прізвища в трудовій: як правильно здійснити

Відповідно до вимог Інструкції №58, запис до трудової книжки працівника щодо зміни прізвища повинен зробити роботодавець, в період роботи у якого працівник змінив своє прізвище.

Якщо така ситуація не може бути вирішена з об’єктивних причин ( роботодавець ліквідований, або перебуває на непідконтрольній території тощо), відповідні записи можуть бути внесені новим роботодавцем.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді