COVID-19: своєчасно повідомляйте про захворювання працівника або сплатіть штраф

Випадки захворювання медиків на COVID-19, які відбулися під час виконання професійних обов’язків, є гострими профзахворюваннями, причини та обставини яких мають бути розслідувані.

Скористайтеся готовими прикладами експерта з питань соціального страхування

COVID-19: своєчасно повідомляйте про захворювання працівника або сплатіть штраф

В рамках цієї роботи Управлінням Держпраці здійснюється щоденний моніторинг відомостей та аналіз подання роботодавцями повідомлень про нещасний випадок / гостре професійне захворювання медпрацівників. Факти неподання повідомлень від роботодавців контролюються посадовими особами Управління.

Держпраці наголошує: подавайте інформацію про захворілих своєчасно аби не сплачувати передбачені законодавством штрафи.

За матеріалами Держпраці

COVID-19: своєчасно повідомляйте про захворювання працівника або сплатіть штраф
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор Експертус Головбух
Із вересня мінімальна зарплата дорівнює 5000 грн. Порівняйте з новою мінімалкою розміри зарплати, відпускних і соцвиплат. Буде простіше, якщо скористаєтеся нашими готовими прикладами!

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді