Поновлення після незаконного звільнення: як відбувається

Згідно з ч. 7 ст. 235 КЗпП рішення про поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного на іншу роботу працівника, прийняте органом, який розглядає трудовий спір, підлягає негайному виконанню.

Зразок повідомлення про прийняття працівника на роботу СКАЧАТИ

Поновлення після незаконного звільнення: як вІдбувається

Рішення органу, який розглядав трудовий спір про поновлення на роботі, вважається виконаним, коли власником або уповноваженим ним органом видано наказ, розпорядження про допуск до роботи і фактично допущено до роботи такого працівника.

Після видання наказу про поновлення доцільно надіслати копію наказу до державної виконавчої служби, тим самим засвідчивши факт виконання ним відповідного рішення про поновлення працівника на роботі.

Після поновлення, відповідно до Інструкції № 58 у трудовій книжці роблять новий запис – про визнання наказу, за яким працівника було звільнено, недійсним і про поновлення на роботі.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді