20-ОПП: чи подавати в разі швидкого відчуження об’єкта

Податківці пояснили чи треба подавати повідомлення за формою 20-ОПП, якщо відчуження об’єкта оподаткування відбувається протягом 10 робочих днів після його придбання.

Календар бухгалтера на ЖОВТЕНЬ

20-ОПП: чи подавати в разі швидкого відчуження об’єкта

Платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування контролюючі органи. Такий обов’язок має бути виконаний незалежно від строку, протягом якого платник володів або користувався відповідним об’єктом.

Якщо платник податків придбав об’єкт оподаткування, то він подає повідомлення за ф. № 20-ОПП до контролюючого органу протягом 10 днів після придбання. Після відчуження об’єкта подається повідомлення із зазначенням даних про зміну відомостей про об’єкт оподаткування та стану об’єкта як відчуженого.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень тепер легко! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від «Головбух: Бюджетник» першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді