Доплата за попередній квартал: чи подавати уточнюючу форму № 1ДФ?

Нараховані доходи у звітному місяці оподатковують в сукупності за ставкою 18% (ст. 167 Податкового кодексу України; далі — ПК), крім доходів, для яких у ПК передбачені інші ставки (крім спадщини).

У формі № 1ДФ податкові агенти мають відобразити нараховані доходи на користь платників податків. Цю форму установи подають за місцем свого розташування протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (пп. «б» п. 176.2 та пп. 49.18.2 ПК).

Якщо у звітному місяці працівникові донарахували доплату до зарплати за попередній квартал, то цю доплату відображайте у формі № 1ДФ у тому кварталі, в якому здійснили донарахування. Тобто уточнюючу форму № 1ДФ подавати не потрібно.

За порушення законодавства під час подання форми № 1ДФ платникові загрожують штрафні санкції.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82654

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67739

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3693

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді