Опубліковано норми - як із вересня індексувати аліменти у твердій сумі

Теми:
Бухгалтери добре знають, як індексувати зарплату, адже роблять це щомісяця. А ось із індексацією аліментів не все так просто.

Хочете прокоментувати чи поділитися новиною з колегами? Переходьте на Facebook ►►►

Причина — заплутане законодавство, відсутність чіткого механізму розрахунку індексації у твердій сумі. Можете зітхнути з полегшенням — із 25 вересня діють норми, які роз’яснили, хто та на якій підставі має індексувати аліменти.

Якщо утримуєте аліменти у відсотках до зарплати працівника, то індексувати їх не потрібно. Інша річ, коли йдеться про аліменти, розмір яких суд визначив у твердій грошовій сумі.

ПЕРЕЙТИ до НОРМ ►►►

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2922

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35573

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7213

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді