Працівник встановлює інвалідність: що треба знати роботодавцю

Встановлення інвалідності в Україні здійснюється виключно медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК).

СКАЧАТИ заяву-розрахунок лікарняних

Працівник встановлює інвалідність: що треба знати роботодавцю

Медико-соціальна експертиза проводиться хворим, що досягли повноліття, потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, особам з інвалідністю.

У разі встановлення інвалідності і ступеня втрати здоров’я МСЕК розробляє на підставі плану медичної реабілітації ІПР та здійснює у межах своїх повноважень контроль за її виконанням.

Висновки комісії, реабілітаційні заходи обов’язкові для виконання органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами та організаціями, в яких працює особа.

За матеріалами з сайту Уповноваженого ВРУ з прав людини

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді