Перевірки використання страхових коштів: вступив в дію новий Порядок

10 жовтня 2020 року набув чинності Порядок перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду соцстрахування та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання.

Чи має право ФСС перевірити довідки ОК-5, ОК-7 на всіх працівників ►►►

Перевірки використання страхових коштів: вступив в дію новий Порядок

Порядок було погоджено ДРСУ та затверджено постановою правління ФССУ від 02.10.2020 № 23.

Прийнятий документ затверджує стратегію превентивних, ризик-орієнтованих підходів замість карально-стресових перевірок.

Нормативний акт дозволить зменшити кількість безрезультативних та малоефективних документальних перевірок і витрати коштів Фонду на їх проведення, а також мінімізує навантаження на страхувальників із одночасним збільшенням ефективності захисту інтересів застрахованих осіб.

За матеріалами ФСС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19100

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді