Уряд продовжив пілотний проект ЦЗО

Створення Централізованої закупівельної організації (далі — ЦЗО) в Україні передбачила Стратегія реформування системи публічних закупівель до 2022 року. 23.11.2016 запустили пілотний проект із організації діяльності ЦЗО.

Юридичною особою, відповідальною за виконання функцій ЦЗО у рамках реалізації пілотного проекту, Мінекономрозвитку визначило держустанову «Професійні закупівлі».

Уряд 16.04.2018 продовжив пілотний проект по організації роботи ЦЗО до 31.12.2018. Таке рішення ініціювало Мінекономрозвитку.

Завдання пілотного проекту ЦЗО — підвищити ефективність закупівель шляхом залучення кваліфікованих спеціалістів із закупівель у разі об’єднання замовлень у великі тендери. Це дозволить зменшити навантаження на тендерні комітети установ та дасть змогу працівникам держустанов більше уваги приділяти своїм безпосереднім обов’язкам.

У 2017 році ЦЗО провела 13 процедур відкритих торгів за 35 лотами. У результаті закупівель укладено 22 контракти на суму більш ніж 6,8 млн. грн для 13 замовників, серед яких:

  • Секретаріат Кабінету Міністрів України;
  • Міністерство закордонних справ України;
  • Міністерство охорони здоров’я України;
  • Міністерство молоді та спорту України;
  • Міністерство культури України;
  • Міністерство юстиції України;
  • Фонд державного майна;
  • інші центральні органи виконавчої влади.

Очікується:

  • збільшення кількості замовників з числа центральних та місцевих органів влади;
  • розширення номенклатури предметів закупівель;
  • створення електронної бази каталогів предметів закупівель.

З повним звітом ЦЗО за 2017 рік можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/2o6Ke8r.

Джерело: Урядовий портал

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4815

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35737

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді