Тимчасове виконання обов'язків посадової особи: що з декларуванням

Наявність у посадовій інструкції працівника положення про те, що він може виконувати певні додаткові організаційно-розпорядчі обов’язки за відсутності керівника, не є достатнім аби вважати його посадовою чи службовою особою, яка є суб’єктом декларування.

П'ять правил виплати зарплати на банківську картку ►►►

Тимчасове виконання обов'язків посадової особи: що з декларуванням

Цей висновок не змінюється навіть у разі призначення працівника тимчасово виконувачем обов’язків на посаді у зв’язку з відсутністю його колеги, який займає зазначену посаду і за яким зберігаються робоче місце та посада.

Водночас зовсім інші правові наслідки має призначення працівника виконувачем обов’язків на вакантній посаді. В такому випадку вважається, що працівник призначений виконувачем обов’язків. При цьому така особа вважатиметься суб’єктом декларування.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді