Контактна особа: кого роботодавець має відправляти на самоізоляцію

Кабмін на позачерговому засіданні 13 жовтня продовжив карантин в Україні до кінця року, тому Держпраці наголошує роботодавцям на необхідності вжити ефективних заходів профілактики коронавірусу на підприємствах.

4 способи залишити працівників вдома

Держпраці запрошує на онлайн-семінар щодо розслідування профзахворювань

Отже, працівники, які потребують самоізоляції, зобов’язані постійно перебувати у визначеному ними місці самоізоляції, утримуватися від контакту з іншими особами, крім тих, з якими спільно проживають. Строк самоізоляції визначає лікуючий лікар хворого або особи з підозрою на інфікування COVID-19 на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

У разі призначення зорбов'язання щодо самоізоляції:

  • особа зазначає місце своєї самоізоляції та номер телефону, короткі відомості про стан здоров’я та хронічні захворювання (за згодою особи);
  • особу треба повідомити, що за надання неправдивих відомостей, недотримання режиму самоізоляції її буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді