Зразок протоколу щодо прийняття рішення уповноваженою особою про відміну переговорної процедури закупівлі

Коли та як правильно відміняти переговорну процедуру закупівлі?

Зразок протоколу щодо прийняття рішення уповноваженою особою про відміну переговорної процедури закупівліУхваліть протокольне рішення про відміну переговорної процедури.

Зразок протоколу щодо прийняття рішення уповноваженою особою про відміну переговорної процедури закупівлі

Зразок протоколу щодо прийняття рішення уповноваженою особою про відміну переговорної процедури закупівлі

СКАЧАТИ в хорошій якості

1. Якщо допустили порушення, що вплинуло на об’єктивність визначення переможця процедури закупівлі.

На що зважати. Об’єктивність визначення переможця залежить від обґрунтування підстав для переговорної процедури. Тому через недостовірність такого обґрунтування або нечинність нормативних документів, що його підтверджують, процедуру вважатимуть безпідставно застосованою. А це — порушення, що вплинуло на об’єктивність визначення переможця процедури закупівлі;

2. Якщо не можна усунути порушення, що виникли через виявлені порушення законодавства щодо закупівель.

На що зважати. Якщо є можливість усунути порушення, скористайтеся нею, а не відміняйте процедуру. Йдеться саме про порушення у сфері законодавства щодо закупівель.

3. Якщо відсутня подальша потреба в закупівлі товарів, робіт чи послуг.

На що зважати. Орієнтуйтеся на те, що не зможете оголосити цю закупівлю повторно протягом бюджетного року. Адже повторне оголошення відміненої процедури закупівлі фактично нівелює підставу для її відміни через відсутність подальшої потреби.

4. Скорочені видатки бюджету на закупівлю товарів, робіт чи послуг.

На що зважати. Отримайте фінансовий документ, що засвідчує реальне скорочення видатків на закупівлю. З огляду на умови планування закупівель це може бути документ про скорочення видатків на закупівлю або про виділене фінансування в розмірі меншому, ніж очікувана вартість закупівлі, яку сформували на основі потребу потреби.

5. Якщо не підписаний договір про закупівлю протягом 35 днів з дня оприлюднення в ЕСЗ повідомлення або 20 днів — у разі скороченої переговорної процедури.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4766

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4225

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді