Розробка документів щодо обсягів викидів: скасовано обтяжливі вимоги

З 19 жовтня 2020 року Державною регуляторною службою зупинено дію обтяжливих для суб’єктів господарювання норм, які передбачали необхідність проходження додаткових не передбачених законодавством процедур.

Календар бухгалтера на ЖОВТЕНЬ

ДРС: скасовано обтяжливі вимоги до розробки документів щодо обсягів викидів

Рішенням ДРС № 25 запропоновано визнати таким, що втратив чинність Наказ про розробку документів, що обґрунтовують обсяги викидів для підприємств, як такий, що не узгоджується з вимогами чинного законодавства та порушує принципи державної регуляторної політики. Зокрема, принципам адекватності, доцільності та збалансованості.

Якщо рішення ДРС щодо усунення порушень принципів державної регуляторної політики не буде виконано у двомісячний строк, дія регуляторного акта зупиняється.

За матеріалами ДРС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшують заробіток працівників інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. У цьому огляді – про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024.
40077

Військовий збір 2024 – зміни з 01 жовтня

Мета військового збору випливає з самої назви – збільшити фінансування видатків на оборону України, у т.ч. фінансування ЗСУ. Військовий збір існує з 2014 року, але з 01 жовтня 2024 року відбудеться його збільшення. Про ставки військового збору, об’єкт оподаткування, правила сплати та декларування у бюджетників – у цьому огляді.
6765

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14546

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді