Працівники-донори: на які додаткові гарантії мають право

В день медичного обстеження працівник-донор звільняється від роботи на підприємстві незалежно від форм власності із збереженням за ним середнього заробітку.

Відпускні: як виплатити та не помилитися з періодом карантину

Працівники-донори: на які додаткові гарантії мають право

Після кожного дня давання крові, в тому числі у разі давання їх у вихідні, святкові та неробочі дні, донору надається додатковий день відпочинку із збереженням за ним середнього заробітку.

За бажанням працівника цей день може бути приєднано до щорічної відпустки або використано в інший час протягом року. У разі давання крові у період щорічної відпустки ця відпустка продовжується на додаткові «донорські» дні відпочинку.

Виплата середнього заробітку здійснюється за рахунок коштів власника підприємства та належить до такої, що спрямована на благодійну діяльність.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді