Не подали звіт про контрольовані операції: якою буде відповідальність

Платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати до 01 жовтня року, що настає за звітним, зокрема, Звіт про контрольовані операції.

Hello, IBAN! Як жити за новим стандартом

Не подали звіт про контрольовані операції: якою буде відповідальність

Відповідальність за неподання Звіту передбачена п. 120.3 ст. 120 ПКУ, за несвоєчасне подання Звіту – п. 120.6 ст. 120 ПКУ.

Згідно з п. 120.3 ст. 120 ПКУ неподання платником податків, зокрема, Звіту відповідно до вимог ст. 39 ПКУ – тягне за собою накладення штрафу у розмірі 300 прожиткових мінімумів для працездатної особи, встановленого законом на 01 січня звітного року.

Пунктом 120.6 ст. 120 ПКУ визначено, що несвоєчасне подання платником податків, зокрема, Звіту – тягне за собою накладення штрафу у розмірі одного розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи за кожний календарний день несвоєчасного подання Звіту, але не більше 300 розмірів прожиткового мінімуму.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47625

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді