Як перевірити антикорупційну програму в учасника

Як замовнику перевірити, що учасник не має антикорупційної програми чи уповноваженого з реалізації антикорупційної програми?

Закон № 922 зобов’язує замовника відхилити тендерну пропозицію учасника процедури закупівлі, якщо у нього немає антикорупційної програми чи уповноваженого з реалізації антикорупційної програми, — для закупівлі товару, послуги або робіт вартістю від 20 млн грн.

І якщо замовник не зорієнтує учасника, як саме підтверджувати відсутність/наявність цієї підстави, він ризикує й не отримати можливості її перевірити. Не кожен учасник оприлюднює таку інформацію в ЕСЗ.

До того ж спосіб підтвердження відсутності таких підстав для учасника закон не встановлює. А отже, учасник має сам визначити, що подавати та у якій формі. І його рішення повинно задовольнити замовника — підтвердити відсутність підстав для відмови йому в участі у процедурі закупівлі.

ЯК ДІЯТИ?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Фемінітиви професій - фахівчиня з публічних закупівель чи фахівець

Мінекономіки дозволило фемінітиви в назвах професій. Чи обо­в’язково адаптувати посаду «фахівця з публічних закупівель» до жіночої статі та чи варто поспішати — пояснить гуру кадрового права
1125

Дискримінація учасників публічних закупівель

Закон про публічні закупівлі має сприяти вільній конкуренції серед учасників, тому його норми забороняють дискримінацію учасників. Конкретизуємо, які вимоги тендерної документації 2020 ліпше не встановлювати.
8900

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді