Зміна даних юросіб в ЄДР: за яким порядком відбувається

Податківці пояснили який порядок внесення змін до облікових даних юросіб, відомості щодо яких містяться в ЄДР (зміна керівника, головного бухгалтера, місця знаходження, тощо).

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок ►►►

Зміна даних юросіб в ЄДР: за яким порядком відбувається

Стосовно юросіб:

  • інформація про призначення або зміну керівника/тимчасово виконуючого обов’язки керівника, зміну місцезнаходження тощо, оновлюється на підставі відомостей, отриманих від держреєстратора;
  • інформація про головного бухгалтера оновлюється на підставі заяви за формою № 1-ОПП або реєстраційної заяви платника ПДВ.

У цьому разі платник податків звільняється від подання заяви за ф. № 1-ОПП.

Заява за ф. № 1-ОПП та уточнені документи повинні бути надані до контролюючого органу протягом 10 к. дн. з дня внесення змін.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді