ТОП-3 практичні поради колегам-закупівельникам у листопаді

Із завершенням року роботи додалося у кожного. Побільшало й ситуацій, де потрібна допомога консультанта.

Редакція журналу «Держзакупівлі» проаналізувала три ситуації листопада і допомогли їх вирішити закупівельникам. Читайте, що порадили консультанти вашим колегам

Ситуація 1

Закупівельник готується закуповувати електроенергію. Щоб визначити очікувану вартість, він хоче перевірити, які нині тарифи на послуги з розподілу та передачі.

Де подивитися

Ситуація 2

Наприкінці бюджетного року в замовника залишаються невикористані кошти за КЕКВ 3142. Він хоче перерозподілити видатки, щоб придбати програмне забезпечення.

Як діяти?

Ситуація 3

Протягом року замовник уклав два договори на закупівлю одного й того самого товару – один на 550 тис. грн. за результатами торгів. Другий – прямий, закупив товар за додаткові асигнування на суму 45 тис. грн.

Який договір можна продовжити на 20%

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4225

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29930

Тендерна пропозиція учасника: коли відхиляти

Замовник може відхиляти тендерну пропозицію учасника. Для цього він розміщує інформацію в ЕСЗ та посилається на певні підстави, за яких це можна робити. Визначає їх стаття 31 Закону про публічні закупівлі.
874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді