Електронний авіаквиток при відрядженні: чи оподатковується ПДФО

Податківці роз’яснили чи оподатковується ПДФО вартість електронного авіаквитка за наявності електронного посадкового талона, але без документа про сплату, що відшкодована роботодавцем працівнику, який перебував у відрядженні.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Електронний авіаквиток при відрядженні: чи оподатковується ПДФО

Для відшкодування витрат на придбання електронного авіаквитка за наявності посадкового талона відряджена особа має надати роботодавцю підтвердний документ, що засвідчує вартість таких витрат.

Якщо підтвердження не надається, то сума відшкодування цих витрат включається до загального оподатковуваного доходу такої особи як додаткове благо та оподатковується ПДФО за ставкою 18%.

За матеріалами ЗІР

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
148263

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67838

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
13682

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
247179

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді