Оприлюдення рішень в Інтернеті: чи є обов'язком ОТГ

ДРСУ наголошує: новостворені об’єднані територіальні громади повинні інформувати громадськість про свою регуляторну діяльність шляхом розміщення інформації в мережі Інтернет.

Як оплатити вчителю дистанційну роботу у червоній зоні

Оприлюдення рішень в Інтернеті: чи є обов'язком ОТГ

Розпорядники зобов’язані надавати публічну інформацію, оприлюднювати і регулярно оновлювати її на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на своїх веб-сайтах згідно статті 10-1 Закону про доступ до публічної інформації.

Зокрема має оприлюднюватись інформація, визначена законодавством про засади регуляторної політики, переліки регуляторних актів, план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, проекти регуляторних актів та аналізи регуляторного впливу до них.

Для визначення відкритості дій регуляторних органів, секторами ДРС аналізуються офіційні веб-сайти ОТГ. Також з метою дотримання регуляторного законодавства ДРС готуються відповідні листи на адреси органів місцевого самоврядування.

За матеріалами ДРСУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Сільський голова – доплата за виконання обов’язків

В даній статті розглянуто специфіку повноважень сільського голови, можливість виконання ним посадових обов’язків тимчасово відсутніх працівників, розмір доплати та порядок документального оформлення такого виконання.
2013

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3838

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
3327

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7778

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді