Зміна істотних умов праці: коли повідомляти працівника

Відповідно до частини третьої ст. 32 КЗпП, у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою.

Як оплатити вчителю дистанційну роботу у червоній зоні

Зміна істотних умов праці: коли повідомляти працівника

Про зміну істотних умов праці – систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад та інших – працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Отже, якщо зміна назви посади (професії) зумовлює зміну посадових (робочих) обов’язків, розряду, розміру оплати праці тощо, працівника має бути повідомлено про це не пізніше ніж за два місяці.

За матеріалами Держпраці

Зміна істотних умов праці: коли повідомляти працівника
ІРИНА ЧИГИР,головний редактор Експертус Головбух
Якнайшвидше перевірте свої цивільно-правові договори. Вилучіть із них усе, що дає підстави перекваліфікувати їх на трудові. Ризики претензій від контролерів зросли, причому одразу від двох відомств — ДПС і Держпраці. Читайте, через які формулювання у договорах організацію оштрафують на 50 тис. грн

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді