Трудові відносини: пропонуються зміни у визначенні поняття та ознак

Мінекономіки оприлюднило Проект закону про внесення змін до КзпП щодо визначення поняття трудових відносин та ознак їх наявності.

Як узгодити штатний розпис із оновленим Класифікатором професій: 6 таблиць

Трудові відносини: пропонуються зміни у визначенні поняття та ознак

Проектом акта пропонується:

  • визначити на законодавчому рівні поняття трудових відносин та ознаки їх наявності;
  • визначити у КЗпП правонаступництво у трудових відносинах, процедуру інформування працівників та їх представників про дату та причини такого правонаступництва;
  • ввести у КЗпП термін ,,роботодавець” під яким розуміється власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган (особа) чи фізична особа, які в межах трудових відносин використовують найману працю;
  • зобов’язати осіб, які виконують роботи або надають послуги на підставі деяких видів ЦПД, мати статус суб’єкта підприємницької діяльності при виконанні робіт з важкими, шкідливими умовами праці та умовами підвищеного ризику для здоров’я, робіт з підвищеною небезпекою, або там де є потреба у професійному доборі.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13870

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14921

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді