Державний бюджет 2023: коментар від Президента України

Володимир Зеленський розповів, яким буде державний бюджет на 2023 рік. Основним пріоритетом буде підтримка оборони та соціальне забезпечення.

Prezydent.jpeg

Позапланові перевірки Держпраці під час воєнного стану

Очільник України 07.09.2022 провів нараду з головою уряду, міністром фінансів, профільним заступником керівника Офісу Президента України щодо проєкту бюджету на наступний рік. За його словами, це буде бюджет країни, що воює. Урядовці представлять параметри проєкту, а Президент зазначив деякі важливі пункти:

  1. Понад трильйон гривень наступного року направлять на сектор безпеки й оборони. Це буде пріоритетом номер один.
  2. Соціальні зобов’язання мають забезпечувати повним обсягом. Уряду поставили завдання забезпечити індексацію пенсій для всіх пенсіонерів.
  3. Для  фінансової та соціальної стабільності максимально скоротять усі некритичні видатки держави — те, що не допомагає обороні, економічному та соціальному розвитку. Тож, уряд має представити програму скорочення видатків на державні підприємства, на апарат, на інституції, які не відповідають потребам цього особливого часу. Президент очікує відповідні пропозиції від урядовців.
  4. Активізація економічних відносин. Програма кредитування «5—7—9%» зберігається. Діятимуть також і інші програми, які мають допомогти бізнесу працювати, зберігати робочі місця, залучати нових працівників.
  5. Створять спеціальний фонд відновлення, який наповнюватимуть, зокрема, коштом конфіскованих російських активів.

Володимир Зеленський розраховує, що проєкт бюджету подадуть до Верховної Ради України вчасно, як це й передбачено законом.

За інформацією офісу Президента України

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Державний бюджет 2024

Президент підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» від 09.11.2023 № 3460-ІХ (далі – Держбюджет 2024), який є основним фінансовим планом країни. Держбюджет-2024 набере чинності з 01.01.2024 р.
3950

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
35488

Державний бюджет 2022: все, що потрібно знати бухгалтеру

Затверджено Держбюджет на 2022 рік, а це означає, що ми маємо всі основні цифри та можемо вже зараз прикинути деякі розрахунки. Що і зробив експерт. Ми вже все порахували та підготували для вас зручні таблиці, які спростять вашу роботу.
12349

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
15101

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді