Податковий розрахунок за оновленою формою: коли подавати

Податковий розрахунок за оновленою формою, яку Мінфін затвердив наказами від 04.07.2022 № 189 та від 25.07.2022 № 215, вперше слід подати до 09.02.2023.

robota_003.jpg

⚡️ ПОДАТКОВІ ПЕРЕВІРКИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ ⚡️

Податкові агенти та платники ЄСВ зобов’язані впродовж 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу, подати до ДПС Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізосіб, сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (даліПодатковий розрахунок) з розбивкою за місяцями звітного кварталу.

Мінфін наказами від 04.07.2022 № 189 та від 25.07.2022 № 215 вніс зміни:

  • до форми Податкового розрахунку;
  • Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізосіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску.

Якщо через запровадження нового податку або зміну правил оподаткування змінюють форми податкової звітності, Мінфін зобов’язаний оприлюднити нові форми звітності.

До визначення нових форм декларацій/розрахунків, які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, в якому їх оприлюднили, користуються формами декларацій/розрахунків, що є чинними до цього визначення.

Накази набрали чинності з дня їх офіційного опублікування — 09.08.2022.

Тож податкові агенти вперше мають подати Податковий розрахунок за оновленою формою не пізніше ніж 09.02.2023 за звітний/податковий період — IV квартал 2022 року.

Електронні форми документів ДПС оприлюднює на своєму сайті: Електронна звітність → Платникам податків про електронну звітність → Інформаційно-аналітичне забезпечення → Реєстр форм електронних документів → Реєстр форм електронних.

За інформацією Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
82574

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
67576

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3655

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді