ФСС вимагає довідки ОК-5, ОК-7 на всіх працівників: дії бухгалтера

Фонд соцстраху перевіряє підприємство. Контролери просять надати довідки за формами ОК-5, ОК-7 на всіх працівників. Таку довідку працівник зазвичай подає тоді, коли бухгалтер сумнівається, чи правильно підраховує стаж для оплати листка непрацездатності. Чи правомірна вимога перевіряльників надати довідки на всіх працівників, навіть якщо вони не хворіли?

6 готових прикладів розрахунків, коли лікарняний — із «підступом»

ФСС вимагає довідки ОК-5, ОК-7 на всіх працівників: дії бухгалтера

Фонд соціального страхування (ФСС) має право перевіряти, чи достовірні відомості, які подає роботодавець, щоб отримати кошти ФСС, і чи дотримує він порядку використання наданих йому коштів.

Якщо роботодавець відмовляє або перешкоджає проводити перевірку, подає недостовірні відомості чи порушує порядок використання коштів, ФСС має право зупинити виплати (пп. 3 п. 1 ст. 10 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV; далі — Закон № 1105).

Тож, які документи можуть перевіряти?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8638

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19058

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді