Кабмін збільшив розмір компенсації за розміщення внутрішніх переселенців

З 1 жовтня розмір компенсації людям, які надали тимчасове житло внутрішнім переселенцям у межах програми «Прихисток», становитиме 900 грн.

zarplata_2023-min.jpg

Платні послуги. Самотест для бюджетних установ ⏩

Держава компенсуватиме витрати на житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з тимчасово окупованих територій і зон бойових дій.

Власники житла, які розмістили в себе ВПО, отримуватимуть 900 грн на місяць замість 450 грн за кожну особу. Це стало можливим завдяки оновленому Меморандуму про співпрацю, який уклав Мінрегіон від імені уряду з Товариством Червоного Хреста України.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін схвалив ще одну новацію, щоб простимулювати осіб, які прихистили ВПО. А саме, під час нарахування субсидій компенсацію за розміщення ВПО не відноситимуть до доходу особи, яка їх розмістила.

Крім того, окремо розширили перелік закладів, які отримають компенсацію за комунальні послуги, якщо прихистять ВПО. Це право матимуть не лише державні та комунальні підприємства, а всі, хто готовий прихистити внутрішніх переселенців, — юрособи, ФОПи, релігійні організації та інші.

За інформацією Мінреінтеграції

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38774

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12042

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді