Вимоги до медоглядів працівників стануть більш суворими

За даними ФССУ почастішали випадки встановлення професійних захворювань працівникам, у яких за результатами періодичних медичних оглядів протягом останніх 2 років патологій не було виявлено.

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок ►►►

Вимоги до медоглядів працівників стануть більш суворими

Тому МОЗ прийняло рішення розпочати роботу з розробки нової редакції проекту наказу, який буде регулювати діяльність, пов’язану з проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.

ФСС нагадує: попереднє та періодичне проходження медоглядів є обов’язковим для всіх працівників, зайнятих на важких, зі шкідливими або небезпечними умовами праці роботах, де є потреба у професійному доборі, а також для усіх осіб віком до 21 року незалежно від умов праці.

Організація проходження медоглядів здійснюється роботодавцем за його рахунок. Крім того, за результатами медичних оглядів роботодавець зобов’язаний у повному обсязі провести відповідні оздоровчі заходи, визначені в заключному акті, а також усунути причини, що призводять до професійних захворювань (отруєнь).

За матеріалами ФССУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді