Особливі умови праці: обов'язки роботодавця щодо працівників

В разі якщо робота на підприємстві передбачає особливі умови праці (важкі, шкідливі тощо), роботодавець зобов’язаний здійснити низку заходів стосовно працівників.

П'ять правил виплати зарплати на банківську картку ►►►

Особливі умови праці: обов'язки роботодавця щодо працівників

Зокрема:

  • поінформувати працівників під розписку про умови праці та наявність на їх робочих місцях небезпечних та шкідливих виробничих факторів;
  • забезпечити навчання і перевірку знань працівників з питань охорони праці;
  • роботодавець повинен вжити відповідних заходів, щоб забезпечити відповідність робочого місця працівника відповідним вимогам;
  • повинен за рахунок тривалості робочої зміни організувати внутрішні регламентовані перерви для відпочинку відповідно до Державних санітарних правил і норм роботи;
  • забезпечити за свій рахунок проведення медичних оглядів працівників відповідно до вимог Порядку проведення;
  • роботодавець зобов’язаний за необхідності проводити лабораторні дослідження умов праці працівників з метою виявлення шкідливих і небезпечних факторів.

За матеріалами Держпраці

Особливі умови праці: обов'язки роботодавця щодо працівників
ІРИНА ПЕТРУСЕНКО,експерт Експертус Головбух
Іноді бухгалтерові доводиться утримувати із зарплати працівника не лише податки та збори, а й борги за аліментами чи іншими виплатами, що призначив суд. Як утримати гроші, щоб не причепився інспектор?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді