Кабмін подовжив дію прострочених паспортів та посвідок на проживання для іноземців

Подовження строків дії пов'язане з дією закону Про правовий режим воєнного стану і не стосується громадян РФ

подовжено дію паспорта

⚡️ Апгрейд норми закону про обмін кадровими документами

Кабінет міністрів на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» затвердив постанову про продовження дії паспортів та посвідок на проживання для іноземців.

Дію яких документів подовжено

  1. Посвідки на тимчасове чи постійне проживання, крім тих, які оформлені громадянам Російської Федерації, строк дії яких закінчився або які підлягають обміну відповідно до законодавства після 24 лютого 2022 р. Вони вважаються такими, що підтверджують законні підстави для тимчасового чи постійного проживання в Україні та право на в’їзд в Україну на період воєнного стану та протягом 30 календарних днів з дня його припинення чи скасування. Іноземці або особи без громадянства, крім громадян Російської Федерації, зобов’язані подати документи для обміну посвідок на тимчасове чи постійне проживання протягом 30 календарних днів з дня припинення або скасування воєнного стану.
  2. Паспорти громадян України у формі картки, строк дії яких закінчився за 30 днів до та після 24 лютого 2022 р., та паспорти громадянина України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотокартку особи у разі досягнення нею 25- чи 45-річного віку, строк вклеювання до яких настав за 30 днів до та після 24 лютого 2022 р. Ці документами вважаються такими, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України. Прострочені паспорти громадян України підлягають обміну або вклеюванню нових фотокарток протягом 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Нагадаємо, що Іструкція до ДСТУ 4163:2020 рекомендує міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади, державним підприємствам зазначати прізвище працівника, на якого поширюється дія наказу чи розпорядження, та його власне ім’я.

За інформацією Кабінету міністрів

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12040

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді