«Карантинний» секвестр на попередню оплату товарів, робіт, послуг

Постанова КМУ № 1198 набрала чинності. Дізнайтеся, що заборонили розпорядникам/одержувачам бюджетних коштів і Казначейству

«Карантинний» секвестр на попередню оплату товарів, робіт, послуг

На період дії карантину урядовці заборонили:

  • розпорядникам/одержувачам бюджетних коштів — здійснювати попередню оплату товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти;
  • Казначейству — проводити відповідні платежі.

✍ Як рахувати відповідальність за порушення в закупівлях

Заборона попередньої оплати не розповсюджується на товари, роботи і послуги, які необхідні:

  • для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, перелік яких затверджено постановою КМУ від 20.03.2020 № 225;
  • виконання бюджетних програм, коди програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету яких відповідають кодам функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету 0710–0763.

Розпорядники/одержувачі бюджетних коштів мають змінити умови договорів щодо виключення положень щодо попередньої оплати.

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 4 грудня 2019 р. № 1070 і від 22 липня 2020 р. № 641» від 02.12.2020 № 1198

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4766

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4225

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35701

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді