Затверджено форми щомісячних звітів з гуманітарної допомоги №1 та №2 - перевірте актуальність своїх

Про наявність/розподіл гуманітарної допомоги звітуватимуть

Мінсоцполітики затвердило:

  • форму звіту № 1 «Звіт про наявність і розподіл гуманітарної допомоги» (далі — Форма № 1);
  • форму звіту № 2 «Зведений звіт про наявність і розподіл гуманітарної допомоги в розрізі отримувачів гуманітарної допомоги» (далі — Форма № 2);
  • інструкцію щодо заповнення цих форм.

✍ Річні звіти бюджетних установ: шпаргалка бухгалтера

Отримувачі гуманітарної допомоги та її набувачі — юридичні особи щомісячно звітуватимуть за Формою № 1 — до ОДА та Київської МДА, а вже держадміністрації за Формою № 2 — до Мінсоцполітики.

До Звіту додаватимуть:

  • відомість про видачу набувачам гуманітарної допомоги — фізичним особам гуманітарної допомоги;
  • копії документів, за винятком тих, інформацію з яких вже мають державні електронні інформаційні ресурси, що підтверджують відображені у Звіті відомості (у т. ч. копії актів приймання-передавання, накладних, документів про оприбуткування та постановку гуманітарної допомоги на баланс отримувача гуманітарної допомоги та/або набувача гуманітарної допомоги — юридичної особи тощо).

Звіт підписуватиме керівник і бухгалтер. Його подаватимуть у паперовій та електронній формах або в електронній формі з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Звітуватимуть наростаючим підсумком окремо за кожним вантажем/коштами, у т. ч. в іноземній валюті, визнаним гуманітарною допомогою, до повного розподілу всього обсягу допомоги.

Джерело: наказ Мінсоцполітики «Про затвердження форм звітів про наявність і розподіл гуманітарної допомоги та Інструкції щодо їх заповнення» від 31.07.2020 № 539

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47620

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді