Зміниться проведення перевірок Держпраці: новий законопроект

В Мінекономіки розробили законопроект, відповідно до якого відбудуться зміни в умовах проведення трудових перевірок, розшириться коло прав інспекторів, а також зростуть суми штрафів на порушення трудового законодавства.

П'ять правил виплати зарплати на банківську картку ►►►

Зміниться проведення перевірок Держпраці: новий законопроект

Зокрема інспектори зможуть приходити на перевірки без попередження, у будь-який час до суб’єктів господарювання, які використовують працю найманих працівників.

Інспектор нестиме відповідальність у зв’язку з незаконними рішеннями або діями, у розмірі виплаченої з бюджету компенсації.

Штрафи зміняться наступним чином:

  • неналежне оформлення працівника абол оформлення на неповний робочий час — 15 мінімальних зарплат (наразі штраф становить 10);
  • порушення дотримання мінімальних державних гарантій — 5 мінімальних зарплат (наразі штраф становить 2 МЗП) тощо.

За матеріалами СПО

Зміниться проведення перевірок Держпраці: новий законопроект
ТАРАС ШАРИЙ,керівник Об'єднаної бухгалтерської редакції МСFR Головбух, ACCA DipIFR (rus)
З 12 грудня набрали чинності нові правила розрахунку середнього заробітку. Першими дізнайтесь, як на практиці застосовувати зміни

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді