Уряд дозволив поновити перевірки під час воєнного стану

Постанова Кабінету міністрів №1363 від 6.12.2022 дозволяє проводити перевірки в окремих випадках на підставі рішень центральних органів виконавчої влади.

позапланові перевірки

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Постанова № 1363, якою частково скасовано мораторій на перевірки, набула чинності 10 грудня. Мораторій діяв з 13 березня 2022 року, коли було скасовано проведення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану.

Зараз дозволено впродовж періоду воєнного стану проводити позапланові перевірки на підставі окремих рішень центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у відповідних сферах:

  • за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист довкілля та забезпечення безпеки держави;
  • для виконання міжнародних зобов’язань України.

Також з 31.08.2022 було дозволено проводити позапланові перевірки під час війни, щоб запобігти неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість.

Нагадаємо, що Рахункова палата має право здійснювати перевірки в органах місцевого самоврядування щодо:

  • повноти надходжень до місцевих бюджетів закріплених за ними податків і зборів;
  • законності використання місцевими бюджетами отриманих трансфертів;
  • законності та ефективності здійснених видатків місцевих бюджетів.

За матеріалами Кабміну

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
115440

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90736

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66578

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
36430

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
84252

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді