Уряд планує збільшити компенсації за працевлаштування ВПО

Кабмін передав на обговорення проєкт постанови, яка змінює Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

компенсація за працевлаштування ВПО

Калькулятор індексації зарплати

СПО об'єднань профспілок на своєму сайті опублікувало проєкт постанови Кабміну.

Передбачені наступні зміни:

  1. Компенсація витрат надається у розмірі 6700 гривень (раніше 6500 грн), щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на період воєнного часу та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.
  2. У разі припинення трудових відносин, зокрема розірвання строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, до завершення строку виплати компенсації витрат, роботодавець протягом п’яти робочих днів з дня такого припинення зобов’язаний повернути суму невикористаної компенсації витрат на рахунок регіонального центру зайнятості. Сума, що підлягає поверненню, визначається як різниця між сумою компенсації витрат (6700 гривень) та її розміром, розрахованим пропорційно відпрацьованому працівником часу на місяць.

Фінансування компенсації витрат здійснюється в межах коштів, передбачених на такі цілі в резервному фонді державного бюджету, а також в бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Нагадаємо, Мінсоцполітики пропонує прийняти новий законопроєкт щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Ключова зміна - закон передбачає сплату цільового внеску замість штрафів за невиконання нормативу працевлаштування інвалідів.

За матеріалами СПО об'єднань профспілок

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19091

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17367

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді