Названо суми адміністративного збору на 2023 рік

Територіальні органи Мінюсту оприлюднили інформацію про суми адміністративного збору за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

адміністративний збір 2023

Шпаргалка бухгалтера на 2023 рік

Управління юстиції нагадують, що адміністративний збір в 2023 році справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб — на 1 січня він становить 2684 грн.

Сума адміністративного збору округлюється до найближчих 10 гривень.

Адміністративний збір в 2023 році

Призначення платежу

Розмір адміністративного збору

Строк державної реєстрації/надання відомостей

Сума, грн

За державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об'єднань та благодійних організацій), що містяться в ЄДР, крім внесення змін до інформації про здійснення зв'язку з юридичною особою

У ромірі 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб

24 години

810

за державну реєстрацію змін до відомостей про благодійну організацію

У ромірі 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб

24 години

270

за державну реєстрацію змін до відомостей про прізвище, ім'я, по-батькові або місцезнаходження фізичної особи-підприємця

У ромірі 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб

24 години

270

за надання виписки для проставлення апостилю та витягу у паперовій формі

У ромірі 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб

24 години

130

за надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі

У ромірі 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб

24 години

190

за надання витягу в електронній формі

У ромірі 75% 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб

в режимі реального часу

100

 

Особливості справляння адміністративного збору в 2023 році

  1. Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу та фізичну особу-підприємця, у тому числі змін до установчих документів, пов'язаних з приведенням їх у відповідність із законами.
  2. Адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичних осіб та їхніх установчих документів, змін до відомостей про ФОП, пов'язаних із змінами в адміністративно-територіальному устрої України.
  3. Адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв'язку із зміною назва (перейменування) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об'єктів топоніміки населених пунктів.
  4. У разі якщо законами визначено строк для приведення у відповідність до них, адміністративний збір не справляється при внесенні змін до відомостей, в тому числі змін до установчих документів, у строк, визначений цими законами
  5. У разі відмови в державній реєстрації адміністративний збір не повертається. Якщо протягом місяця з дня прийняття рішення про відмову заявником повторно подано документи для відповідної державної реєстрації адміністративний збір не справляється.

За інформацією Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12028

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді