На 2023 рік призупинена норма про мінімальну плату за вищу освіту

Кабінет міністрів прийняв рішення про зупинку двох постанов, які регулюють розмір платні за отримання вищої освіти.

мінімальна плата за вищу освіту

Норми тривалості робочого часу на 2023 рік

Як повідомив постійний представник Кабміну в Верховній Раді Тарас Мельничук, до 31.12.2023 року зупинено дію постанов:

  • від 24.12.2019 № 1146 «Про розподіл видатків державного бюджету між закладами вищої освіти на основі показників їх освітньої, наукової та міжнародної діяльності»,
  • від 03.03.2020 № 191 «Деякі питання запровадження індикативної собівартості».

Остання постанова затверджує Порядок формування мінімального розміру плати за навчання для здобуття вищої освіти на основі індикативної собівартості.

Нагадаємо, що в жовтні 2022 року не дивлячись на зростання мінімальної зарплати до 6700 грн та розміру ЄСВ до 1474 грн, посадовий оклад 1-го тарифного розряду педпрацівників та науково-педагогічних працівників не збільшився.

 

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Платні послуги бюджетних установ

Бюджетні установи хоча й знаходяться на державному утриманні, але мають право, а часто й нагальну необхідність заробляти шляхом надання платних послуг. В консультації про те, якими можуть бути ці послуги, правила їхнього надання, ціноутворення, оподаткування, застосування РРО та відображення в бухгалтерських проведеннях.
14050

Касова книга – бланк | зразок

Касова книга слугує для узагальнення обліку готівкових операцій за день. Як правильно вести касову книгу у бюджетній установі? Чим відрізняється ведення касової книги в електронному вигляді? З’ясуємо разом.
34782

Договір дарування – зразок

Благодійна допомога, пожертва, безоплатна передача основних засобів, безповоротна фінансова допомога - все це оформлюється через договір дарування. Про умови та оформлення договорів дарування, особливості дарування у бюджетних установах – у цьому огляді.
13894

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
300865

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді