Який розмір допомоги по безробіттю в 2023 році

З 1 січня 2023 року та протягом дії воєнного стану в Україні максимальний розмір допомоги по безробіттю дорівнює 6700 гривень.

допомога по безробіттю 2023

Пошук по Класифікатору професій

Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» під час дії воєнного стану встановлює, що максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати. На 1 січня 2023 року МЗП в Україні складає 6700 гривень.

Також тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів. Для осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу) цей термін - 360 календарних днів.

Допомога по безробіттю призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.

За інформацією Київського міського центру зайнятості

 

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18660

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
16920

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді