Свіжий номер «Головбух: Бюджет» № 24/2018

Теми:

Читайте у свіжому номері тижневика «Головбух: Бюджет» № 7/2018:

Як поінформувати у Звіті ф. № 2-дс за ІІ квартал про витрати та видатки

Попереду квартальна звітність. Які елементи витрат за обмінними та необмінними операціями та на яких субрахунках слід узагальнювати в обліку, за якими статтями Звіту ф. № 2-дс їх відображати — дізнайтеся зі статті.

Чи впливає бухоблік на встановлення доплати за використання в роботі деззасобів

Працівникам, які використовують у роботі дезінфікувальні засоби, нормативи передбачають доплату. Чи правомірно виплачувати цю доплату, якщо в установі за браком коштів деззасоби не купували, а отже й не обліковували? Що з цього приводу думають фахівці Аудитслужби? Відповіді — у статті.

Як бути з відпусткою, якщо працівника переводять до іншої установи

Риба шукає, де глибше, а людина — де краще. Буває, що працівник за переводом іде працювати до іншої установи. Він не хоче втрачати право на зароблений відпочинок та не бажає отримати грошову компенсацію за невикористану відпустку. Як у такій ситуації діяти обом установам? Чи є підстава перераховувати таку компенсацію до установи, в яку переводять працівника? Чи утримувати з такої компенсації податки? Як надавати та оплачувати відпустку на новому місці роботи? На ці та інші запитання знайдемо відповіді разом.

Учителя залучили до ЗНО: хто і що оплачуватиме

Педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців Український центр оцінювання якості освіти або регіональний центр оцінювання якості освіти залучають до проведення ЗНО. З’ясуємо, як оформити та оплатити роботу учителів, які проводять ЗНО, — як за основним місцем роботи, так і у тимчасових пунктах його проведення.

Оренда нерухомого майна: 10 готових рішень

Оренду державного майна законодавство чітко окреслює правилами. Тож аби допомогти фахівцям розібратися у них, нещодавно ми провели вебінар. Після вебінару до редакції надійшло багато запитань. Відповіді на найбільш актуальні з них — у статті.

Новий прожитковий мінімум: на що вплине, на що — ні

Із 1 липня 2018 року зросте прожитковий мінімум. Як наслідок — матимемо новий мінімальний розмір аліментів, плату за ліцензію тощо. Ми уже порахували їх для вас.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді