Оприлюднено нову форму декларації з транспортного податку

ДПС України повідомляє про затвердження нової форми Податкової декларації з транспортного податку.

декларація транспортний податок

ВИМОГИ ДО ГРАФІКУ ВІДПУСТОК НА 2023 РІК

Нова форма декларації передбачає можливість зазначити код Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ) замість коду за КОАТУУ (рядок 8).

Нова форма декларації застосовується з 1 січня 2023 року.

Також в 2023 році при сплаті транспортного податку треба враховувати, що об'єктами оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. В 2023 році граничний вік авто — це випуск у 2018 році. Мінімальна зарплата становить 6700 гривень, 375 її розмірів дорівнює 2 512 500 грн.

Точний розрахунок вартості авто робить Мінекономіки та передає ДПС. Розрахувати вартість автомобіля для сплати транспортного податку можна зробити самостійно на цьому калькуляторі. Також треба орієнтуватися саме на перелік авто, які наведений на сайті Мінекономіки.

За матеріалами ДПС України

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді