Кабмін опублікував квоти на іміграцію в 2023 році

Уряд розподілив, яку кількість імігрантів можуть прийняти регіони України.

квоти на іміграцію в 2023 році

Калькулятор штрафів

На порталі Кабінету міністрів опубліковано Розпорядження від 7 лютого 2023 р. № 111-р «Про встановлення квоти імміграції на 2023 рік».

За рішенням Уряду, в 2023 році Україна готова прийняти близько 9200 імігрантів, найбільша кількість яких припадає на Одеську (1057 імігрантів), Київську (666 осіб), Дніпропетровську (663 особи) та Львівську області (602 особи).

Квоти на іміграцію стосуються таких категорій:

  • діячі науки та культури, імміграція яких відповідає інтересам України;
  • висококваліфіковані спеціалісти і робітники, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України;
  • особи, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100  тисяч доларів США - ця категорія не передбачає обмежень на іміграцію;
  • особи, які є повно-рідними братом чи сестрою, дідом чи бабою, онуком чи онукою громадян України;
  • особи, які раніше перебу-вали в громадянстві України;
  • батьки, чоловік (дружина) іммігранта та його неповнолітні діти;
  • особи, які безперервно прожили на території України протягом  трьох років з дня встановлення їм статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми;
  • особи, які прослужили в Збройних Силах України три і більше років.

Нагадаємо, в січні Уряд опублікував зразок нового дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, а також зразки заяв роботодавця на отримання дозволу, подовження його строку або внесення змін. За рішенням Кабміну, видача дозволів на роботу громадянам Російської Федерації, Республіки Білорусь здійснюються за погодженням з регіональним органом СБУ.

За інформацією Кабміну

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19058

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17324

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді