Як підтвердити статус критично важливого підприємства для бронювання

Державна податкова служба надала роз'яснення, чим замінити довідку про відсутність боргів зі сплати ЄСВ.

як підтвердити статус критично важливого підприємства для бронювання

ВИМОГИ ДО ГРАФІКУ ВІДПУСТОК НА 2023 РІК

Кабінет міністрів постановою №76 затвердив Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період в цілях бронювання військовозобов`язаних працівників.

Підприємства мають відповідати трьом з семи критеріїв, зокрема:

  • загальна сума податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року, яка має перевищує еквівалент 1,5 млн. євро.
  • відсутність заборгованості із сплати ЄСВ має підтверджуватися довідкою про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, або витягом з інформаційної системи органів ДПС щодо статусу розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами, засвідченим керівником підприємства.

Федерація роботодавців України повідомляє, що при зверненні підприємств за отриманням таких довідок оДПС масово відмовляла через відсутність форм довідок та порядку їх оформлення та видачі. Наразі податкова рекомендувала регіональним підрозділам ДПС для підтвердження статусу критично важливого підприємства надавати інформацію про загальну суму нарахованих та сплачених до зведеного бюджету податків, зборів, платежів:

  • за платником в цілому по Україні;  
  • за період, який розпочинається 1 січня 2022 року і закінчується 31 грудня 2022 року.

Нагадаємо, що раніше пояснення щодо бронювання держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування надало й Міністерство економіки.

За інформацією ФРУ

 

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Одноразова грошова допомога родинам загиблих військових: як не втратити

Сім'я військового, який загинув, захищаючи Батьківщину, має право отримати компенсацію — одноразову грошову допомогу (ОГД) у розмірі 15 мільйонів гривень. Але ряд особливостей значно ускладнює отримання допомоги.
5351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді