Зменшили обсяги виробництва через карантин: що з оплатою праці

Держпраці пояснює, чи можуть бути змінені умови оплати праці у зв’язку зі зменшенням обсягів виробництва під час карантину.

Розрахунок середнього заробітку ►►►

Зменшили обсяги виробництва через карантин: що з оплатою праці

Зміна умов оплати праці можлива за умови змін в організації виробництва і праці та за погодженням із профспілковим представником, що представляє інтереси більшості працівників, а у разі його відсутності – з іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом.

При цьому також необхідно враховувати, що зміна систем та розмірів оплати праці є зміною істотних умов праці.

Вона потребує повідомлення працівників не пізніше ніж за два місяці, а також надає право працівнику припинити трудові відносини на підставі пункту 6 статті 36 КзпП.

Ця стаття передбачає виплату вихідної допомоги у розмірі не менше середнього місячного заробітку, якщо він не погоджується на продовження роботи з новими умовами оплати праці.

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді