Притягнення до відповідальності платників податків: нова концепція від ДПС

Законом № 466 запроваджено нові концепції притягнення до відповідальності платників податків за окремі податкові правопорушення, встановлені ПКУ, контроль за якими покладено на контролюючий орган.

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Притягнення до відповідальності платників податків: нова концепція від ДПС

Нова концепція передбачає:

  • обов’язковий аналіз та доведення контролюючими органами наявності умислу та вини платника податків при вчинені податкового правопорушення;
  • притягнення до фінансової відповідальності платника податків за вчинення податкового правопорушення здійснюється за умови наявності в діянні вини;
  • визначення обставин, що пом’якшують відповідальність особи за вчинення податкового правопорушення;
  • визначення додаткових обставин, що звільняють від фінансової відповідальності платника податків;
  • зменшення суми штрафів за вчинення податкового правопорушення на 50% у разі наявності хоча б однієї обставини, що пом’якшує відповідальність.

За матеріалами ДПС

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47663

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді