Фінансова відповідальність платника: послаблення в законодавстві

Законом № 466 встановлено перелік обставин, що звільняють платника від фінансової відповідальності або пом’якшують її.

Штрафи за неподання звітів ЧИТАТИ

Фінансова відповідальність платника: послаблення в законодавстві

З 1 січня 2021 року змінено розміри штрафів за порушення правил сплати податків:

  • зменшено штрафи у разі, якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання: при затримці сплати до 30 днів – з 10 до 5%, після 30 днів – з 20 до 10%;
  • введено окремі штрафи для випадків умисного порушення у розмірі 25% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов'язання та за ці діяння, вчинені повторно протягом 1095 календарних днів;
  • за ті діяння, які призвели до прострочення сплати грошового зобов'язання на строк більше 90 календарних днів, - в розмірі 50% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов'язання.

За матеріалами ДПС

Фінансова відповідальність платника: послаблення в законодавстві
ІРИНА ПЕТРУСЕНКО,експерт Експертус Головбух
Із січня роботодавці звітуватимуть про борги із зарплати. Держстат затвердив нову форму статистичної звітності № 3-борг (місячна) «Звіт про заборгованість з оплати праці». Для кого звіт обов’язковий? Коли подавати та як правильно його заповнити?

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47647

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді