Понеділок після Пасхи – чи потрібно сплачувати компенсації?

Державна служба України з питань праці нагадує про скасовані вихідні після державних свят, які припадають на суботу чи неділю.

понеділок після Пасхи вихідний

Норми тривалості робочого часу 2023

Після прийняття Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» скасоване перенесення вихідних на понеділок, якщо державне свято припадає на один з вихдніх.

Отже понеділок після Пасхи 17 квітня 2023 року є звичайним робочим днем. 

Держпраці також зауважує, що за цей день відсутні компенсації за залучення до робіт у вихідні, святкові і неробочі дні.

Нагадаємо, що воєнний стан також не передбачає скорочених робочих днів. Наприклад, за стандартної «п’ятиденки» в 2023 році працювали б не 8, а 7 годин:

  • 7 березня – перед 8 Березня;
  • 27 червня – перед Днем Конституції;
  • 23 серпня – перед Днем Незалежності;
  • 13 жовтня – перед Днем захисника та захисниць України.

Але зараз скорочені робочі дні скасовані.

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
17378

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 09 листопада 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
20263

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 09 листопада 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
56155

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді