Невиплата зарплати: відповідальність планують посилити

У Парламенті зареєстровано відповідний проєкт Закону № 4589.
⚡️ За які порушення в кошторисі доведеться сплатити штраф
Невиплата зарплати: відповідальність планують посилити

До Кримінального кодексу пропонується внести зміни шляхом виключення частини 3 статті 175, яка передбачає, що особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо до притягнення нею здійснено виплату зарплати, стипендії, пенсії тощо.

В пояснювальній записці зазначається, що це повністю унеможливить уникнення покарання керівників підприємств, установ або організацій за таку невиплату.

Крім того, планується посилити відповідальність за невиплату зарплати, стипендії, пенсії: збільшити суму штрафів в 3 рази та встановити покарання у вигляді штрафу від півтори тисячі НМДГ(22500 грн) до трьох тисяч НМДГ(51000 грн) (зараз — від п’ятисот до тисячі НМДГ).

За те саме діяння, якщо воно було вчинене внаслідок нецільового використання коштів, призначених для виплати зарплати, пропонують карати штрафом від трьох тисяч НМДГ(51000 грн) до п’яти тисяч НМДГ(85000 грн) (зараз — від тисячі до півтори тисячі НМДГ).

За матеріалами Держпраці

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді